|  Politika

Janković ne izključuje referenduma o zakonu o državnem holdingu

© Miha Fras

Predsednik PS Zoran Janković bo v primeru sprejetja zakona o državnem premoženjskem holdingu poslance pozval k razmisleku o zahtevi za referendum, je povedal na novinarski konferenci v DZ. Holdingu ne nasprotuje, vendar koalicijo poziva, naj si za razpravo o zakonu vzame čas. Povedal je še, da je interpelacija zoper enega ministra pripravljena.

Kot je Janković povedal na današnji novinarski konferenci, ne trdi, da je zakon o holdingu, ki ga je vložila Pozitivna Slovenija (PS), pravi, vendar pa zavrača tako hitro sprejemanje zakona v DZ. Vladni zakon o državnem premoženjskem holdingu je namreč uvrščen na izredno sejo DZ, ki se je začela danes.

Janković koalicijo poziva, naj zakon umakne s seje in si vzame čas za javno razpravo o njem. Kot pojasnjuje, so tudi sami v PS zakon vložili z namenom, da bi omogočili razpravo. Referendumom sicer Janković ni naklonjen, vendar pa bo v primeru sprejetja zakona o državnem premoženjskem holdingu prvič razmislil o tem, da bi poslance pozval k razmisleku za zahtevo za referendum.

Dejal je še, da imajo načelno zagotovljeno potrebno število poslanskih glasov, ki po njegovih besedah prihajajo iz različnih strank. Ali tudi iz koalicijskih vrst, pa ni odgovoril. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.