|  Politika

Kadrovski cunami tudi po zaporih?

Pličanič odredil izredno notranjo revizijo na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij

Senko Pličanič; na ministrstvu za pravosodje in javno upravo odločitve niso želeli komentiratipa, ker za izredni nadzor.

Senko Pličanič; na ministrstvu za pravosodje in javno upravo odločitve niso želeli komentiratipa, ker za izredni nadzor.
© Borut Krajnc

Minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič se je po pisanju Dnevnika odločil, da na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij odredi izredno notranjo revizijo. Po poročanju današnje izdaje časnika je Pličanič namreč nezadovoljen z delom sedanjega generalnega direktorja Dušana Valentinčiča, ki se mu - ob zanj neugodnih ugotovitvah revizije - lahko obeta celo razrešitev. Razlog za revizijo naj bi bila med drugim izguba, ki jo ima javni gospodarski zavod Pohorje, ki vključuje zaporniško podjetje in delavnice.

K temu, da se je za izredno revizijo odločil prav zdaj, pa naj bi pomembno prispevala Valentinčičeva odločitev, da kar 24 zaposlenim, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, podaljša pogodbo o zaposlitvi. Po podatkih Dnevnika je Valentinčič pogodbo o zaposlitvi nekaterim zaposlenim podaljšal do leta 2017. Pogodbo je podaljšal tudi sekretarju Aldu Carliju, ki je star 75 let in ima skoraj 58 let pokojninske dobe. V upravi so za Dnevnik povedali, da se je letos upokojilo 16 njihovih uslužbencev, s preostalimi 24 pa so sklenili dogovor o nadaljevanju delovnega razmerja, v večini primerov do konca letošnjega oziroma prihodnjega leta. Na ministrstvu za pravosodje in javno upravo pa, ker gre za izredni nadzor, odločitve niso želeli komentirati.

Aldo Carli po navedbah uprave opravlja najzahtevnejša in najodgovornejša dela, ki jih "ni mogoče v kratkem času prerazporediti na druge sodelavce". Med drugim tudi nadomešča generalnega direktorja med njegovo odsotnostjo, obravnava pritožbe zaprtih oseb ter pripravlja predloge zakonskih in podzakonskih predpisov s področja izvrševanja kazenskih sankcij. So pa v upravi napovedali, da bo generalni direktor v naslednjih mesecih postopoma reorganiziral delo ter prenesel obveznosti in naloge Alda Carlija na druge sodelavce generalnega urada, še poroča Dnevnik. (STA, mm)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.