|  Politika

Protest proti vladi

Skupina 29. oktober bo na datum v svojem imenu na Trgu Leona Štuklja v Mariboru organizirala proteste proti vladi

Edina legitimna naloga ljudstva je upor.

"Edina legitimna naloga ljudstva je upor."
© Arhiv Mladine

»Mineva eno leto od prvih protestov 15. oktobra 2011 in stanje, na katero smo takrat opozarjali, počasi postaja realnost. Bankirsko-politična elita na hiter in pritlehen način preureja zakone in si podreja institucije, da lahko razproda vse, kar je Sloveniji še ostalo,« so zapisali pripadniki skupine 29. oktober na svoji spletni strani.

»Aroganca premierja in vlade ter celotnega državnega zbora spominja na superiornost diktatorskih režimov, ki smo jim bili priča v prejšnjem stoletju. V času, ko je pravna država samo še iluzija, ko mali človek na svojih plečih nosi napake pohlevnih kriminalcev in z vedno večjim zadolževanjem, od katerega ljudstvo nima nič, tone vse globlje in globlje, ko sociala postaja trend, ko je upanje na boljši jutri samo patetični sentiment, ki spominja na hollywoodske filme s srečnim koncem, je potrebno, da ljudstvo pokaže svojo moč in, da opomni poslance in ostale funkcionarje, da delajo oni za ljudstvo, ne ljudstvo za njih,« dodajajo in v nadaljevanju pozivajo: »V državi, kjer je pravica samo skupek črk na papirju, kjer gledamo lačne otroke v šolah, kjer sta samooskrba in suverenost na minimalnem nivoju, kjer gledamo na tisoče praznih stanovanj, medtem ko so mlade družine stiskajo v nelagodju, če bo uspela plačati najemnino za prihodnji mesec, je edina legitimna naloga ljudstva upor.«

Mirni protesti se bodo odvijali na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, 29. oktobra 2012 ob 15. uri in dalje, kjer bodo pripadniki skupine 29. oktober skupaj s somišljeniki, ki so v čimvečjem številu vabljeni na demonstracije, zahtevali odstop premiera in vlade ter dokazali, da vsak posameznik šteje. Program dogajanja in seznam nastopajočih govorcev in glasbenikov si lahko ogledate - tukaj.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.