|  Politika

Alenka Koren Gomboc (SDS) vpletena v kaznivo dejanje?

© Borut Krajnc

Policijska uprava Celje in okrožno državno tožilstvo sta Dnevniku potrdila, da preiskujejo sum, ali je bila poslanka SDS Alenka Gomboc Koren, sestrična Urške Bačovnik, vpletena v kaznivo dejanje.  Alenka Gomboc Koren, poslanka SDS, naj bi v času, ko je bila zaposlena v banki SKB, zlorabila svoj položaj in pridobila protipravno premoženjsko korist.

Iz ovadbe, ki jo imajo tudi v uredništvu Dnevnika, "je razvidno, da naj bi Koren-Gombočeva v času, ko je bila zaposlena v banki SKB, kjer je med drugim odobravala tudi kredite, zlorabila svoj položaj in pridobila protipravno premoženjsko korist. Z drugimi besedami, kot piše v ovadbi, naj Koren-Gombočeve iz banke v prvi vrsti ne bi odnesla pomanjkljiva izobrazba, pač pa dolgi prsti." Dnevnikovi viri naj bi trdili, da so v banki za njeno pomanjkljivo izobrazbo izvedeli šele po tem, ko so proti njej sprožili postopke zaradi sumov zlorabe položaja. 

"Kot piše v ovadbi, naj bi Koren-Gombočeva zlorabila svoj položaj tako, da je pri določenih kreditih, ko so ti že bili odobreni, popravila vrednost navzgor," piše Dnevnik. »Na prvi pogled gre za zadevo, ki je pregonljiva po uradni dolžnosti. Mi seveda vsako ovadbo vzamemo resno. Dejansko pa jih ljudje pošiljajo na vse mogoče naslove, a se vsaka na koncu znajde pri nas. Po končanem postopku o zaključkih obvestimo prijavitelja in pristojno tožilstvo,« je za Dnevnik pojasnil vodja Sektorja kriminalistične policije v PU Celje Damijan Turk.

Alenka Koren-Gomboc očitno ne ve, kaj se sme in kaj ne. Na kandidatni listi stranke SDS za predčasne državnozborske volitve se je predstavila kot ekonomska tehnica, čeprav ima uradno končano le triletno kmetijsko šolo, torej je po izobrazbi kmetovalka. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.