AT, STA

 |  Politika

Na vrata novomeškega Sokolskega doma neznanec odvrgel molotovko

Dvorana novomeškega Sokolca

Dvorana novomeškega Sokolca
© Tamara Prešeren

V Novem mestu so nekaj po polnoči zagorela vrata tamkajšnjega Sokolskega doma. Na novomeški policijski upravi so pojasnili, da je po dosedanjih ugotovitvah neznanec na vrata odvrgel steklenico z gorljivo snovjo, t. i. molotovko. Požar, ki so ga že pogasili gasilci, je povzročil manjšo gmotno škodo. Sokolski dom v Novem mestu je najstarejši Narodni dom v Sloveniji. V njem že več mesecev poteka akcija zbiranja pomoči beguncem.

Na dogodek so se odzvali v novomeškem odboru stranke Solidarnost. "To ni samo napad na kulturni spomenik državnega pomena in na najstarejši Narodni dom v Sloveniji. To je tudi napad na prostor, v katerem že več mesecev poteka akcija zbiranja pomoči beguncem. Tako tu ne gre za vandalizem, ampak za dejanje, usmerjeno neposredno proti svobodni in solidarni Sloveniji," so zapisali v sporočilu.

Opozorili so še, da so "pred dobrim mesecem dni (kmalu pa začetku begunske krize) lokalni nacisti na vrata istega Narodnega doma vrisali svastiko. V zadnjem tednu referendumske kampanje so anti-LGBT skrajneži v Novem mestu vsako noč, petkrat zapored, organizirano trgali plakate kampanje Čas je ZA." 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.