MLADINA Trgovina

Boštjan Napotnik

17. 3. 2017  |  Mladina 11  |  Konzum

Velika modrina

Tu tamo, Mošćenice

  • ocena: 4 / 5

Črna rižota z razgledom

Črna rižota z razgledom

Konoba Tu tamo
Mošćenice 50, Hrvaška
Tel.: +385 51 737 23
Zdajle, v predsezoni, Tu tamo obratuje od petka do nedelje od 13. do 22. ure; v sezoni bodo verjetno dodali še kakšen dan, pozimi najbrž kakšnega odvzamejo.

Ambient:
z okusom prenovljena stara konoba na robu Mošćenic z izjemno razgledno terasico in nevsiljivo muziko v zvočnikih

Napitki:
poleg odprte malvazije za 10 evrov na liter ponujajo koncizno selekcijo belih in rdečih ištrijanov ter za prgišče proseških penečkotov; pivopivci boste izbrali san servolo

Dostopnost:
v Mošćenice se lahko povzpnete z avtom; lahko pa premagate nekaj več kot 700 stopnic, ki do tja skozi senčnati gozd vodijo s plaže v Mošćenički Dragi; za gibalno ovirane je zaprek v mestecu in konobi preveč

Fino:
vse hladno iz morja
črna rižota
jagnječje stegno

Ne tako fino:
prepičla izbira sladic

Marinirani inčuni stanejo 6, rakovica in surovi škampi 12, njoki z golažem 11, jagnječji zrezek 15, lignji 16, črna rižota 13, palačinke 4,5, krostata pa 3,5 evra.

»Kot da bi ga zgoraj zglancali z jelenovo kožo, spodaj pa speglali s parnim likalnikom!« se je nad veliko svetlo zgornjo in malo manjšo temno spodnjo modrino v očesu navduševal iz zimskega spanja prebujeni Konzumov svetovalec za obmorske aktivnosti. Dih jemajoči pogled na Reko (s še belim Snežnikom v ozadju), Kraljevico, Cres, Krk (in vse vmes in še čez) si je tokratna ekspedicija prislužila z dih spodbujajočim špancirjem po skozi gozd speljanih stopnicah, ki so nas s plaže v Mošćenički Dragi pripeljale direkt do terase pred nekaj leti obnovljene konobe Tu tamo.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!