MLADINA Trgovina

Rolanje po sceni

Pri varovanju slovenskih interesov postaja Cmerarjeva vlada vse bolj širokopotezna in neizprosna. (sprejetju lex mercator sledijo še zakoni o frackingu v nebraski, zamrznitvi jedrskega programa v severni koreji in ustavitvi vojne v siriji press)

Bademajster Počivalšek je povsem upravičeno na skrivaj kupoval rezilno žico. (imel je zanesljive informacije, da bo jekleni kaco prestregel transport press)

Na Dolenjskem, kjer so v boj proti zmrzali vpoklicali Lojzeta Prdonjo, so ubili dve muhi na en mah. (trto so zaščitili pred pozebo, pa še žveplati ne bo treba press)

Židanu je uspelo precej potolažiti tudi nedolenjske kmete, saj jim je zagotovil, da po letošnji pozebi prihodnje leto zagotovo ne bodo imeli nobene škode. (ne bo imelo kaj pozebsti press)

Po uspešnem ustavnopravnem onemogočanju gejev, feministk, izbrisanih, sekularnega šolstva itd. je ex-yugo diplomat Ernest Petrič pripravljen za nadaljevanje kariere na dvoru v Noriškem kraljestvu. (vodil bo kraljevičevo akademijo za študij neznanega kraja in neznanega časa press)

Barbika se je odločil počastiti pomembno okoljsko priznanje ekoteroristu Macerlu: en dan je pripravljen biti njegova ovca (razen v času striženja press)