MLADINA Trgovina

Boštjan Napotnik

4. 8. 2017  |  Mladina 31  |  Konzum

Sezona na obali

Montagu, Portorož

  • ocena: 2 / 5

Cezarjeva solata

Cezarjeva solata

Restavracija Montagu
Obala 14b, Portorož
Tel.: 05 990 04 77
Montagu je od nedelje do četrtka odprt od 11. do 23. ure, ob sobotah pa potegnejo do druge ure po polnoči.

Ambient:
z merchandisom vdove Clicquot okrancljana priobalna dvorana z oblazinjenimi klopmi, polsepareji, veliko teraso in cheesy rimejki v zvočnikih.

Napitki:
pri izbiri vin se tukaj bolj kot po Sloveniji razgledujejo po Italiji in Franciji; pribitki so glede na ostale cene restavracije presenetljivo zmerni

Dostopnost:
peš z obalne ceste ali s plaže; za gibalno ovirane ni zaprek.

Fino:
tatarski biftek

Ne tako fino:
ribja (ekhm, rakova) juha
gamberi in zelenjava v tempuri
krema chantilly s sadjem

Tatarski biftek in ribji carpaccio sta po 16,5, ribja juha 6,5, taljata 22, tempura 15, cezarjeva solata in cheeseburger 9,5, sladice pa od 6 do 8 evrov.

»To bi lahko bil kar dober kaskaderski podvig in hkrati iskanje meja človekove potrpežljivosti,« je napovedani visokosezonski vikend izlet v s turisti gosto poseljen Portorož komentiral vodja Konzumovega centra za logistično-transportne operacije. No, na našo srečo se je potem izkazalo, da je bila v restavraciji Montagu naša ekspedicija del le peščice obedujočih gostov.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!