MLADINA Trgovina

Biografirali: Matija Grah, Ali Žerdin in Jure Trampuš  |  foto: Ilustriral: Josip Visarjonović

10. 11. 2017  |  Mladina 45  |  Politika

Borut Pahor

Tisti predsednik Republike Slovenije, ki rad poležava na ograji

Predsednik Borut pred petdesetimi leti

Predsednik Borut pred petdesetimi leti

Boruta rodijo 2. novembra 1963 v Postojni. Odrašča v Šempetru pri Gorici kot edini otrok matere Ivice, šivilje v novogoriški tovarni Ideal, in očeta Franka, učitelja v osnovni šoli v bližnjem Braniku ter bobnarja ansambla Luna. Oče mu umre hitro, ko je Borut star devet let. V šempetrski osnovni šoli, v katero Borut vstopi leta 1970, nima težav. Izdeluje s prav dobrim uspehom. Med šolskimi predmeti ga najbolj pritegne zgodovina, sočasno se v glasbeni šoli uči igrati na klavir, v prostem času pa najraje kotalka. Kotalkati se nauči že precej pred vstopom v šolo, zaradi česar v otroštvu obrabi in zamenja šestnajst parov kotalk.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.