Uredništvo

 |  Politika

»Če se NSi ne bo izvila iz te usmeritve, se bo spet približala izumrtju«

IZJAVA DNEVA

"Slab rezultat Janeza Ciglerja Kralja, ki je gotovo pod pričakovanji stranke, je mogoče brati na dva načina. Prvi je, da se je Novi Sloveniji dokončno uspelo izviti iz Damoklejevega meča, ki je lebdel nad njo zadnjih deset let: naj predstavi še tako medlega kandidata, še vedno ostaja nad štirimi odstotki in ima torej zagotovljeno politično preživetje."

"A ker je Kraljeva kandidatura imela izrazito strankarski predznak, bi Novi Sloveniji koristilo, da iz nje izlušči nekatere nauke. Nizek odstotek za Ciglerja Kralja je signal Novi Sloveniji, da jo bo niša, v katero se je zaprla – s kampanjo, usmerjeno na volivce, ki so glede družbenih tem usmerjeni bolj konservativno od kandidata, na katerega je stavila SDS – potisnila v politično irelevantnost. Če se NSi ne bo izvila iz te preozke usmeritve, se bo spet približala izumrtju in izničila trud zadnjega desetletja."

(Zgodovinar Luka Lisjak Gabrijelčič v Delovem komentarju o slabi uvrstitvi kandidata NSi na predsedniških volitvah)

Nekdanji minister v Janševi vladi Janez Cigler Kralj bi bil rad predsednik republike

Nekdanji minister v Janševi vladi Janez Cigler Kralj bi bil rad predsednik republike
© Gašper Lešnik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.