STA

 |  Politika

Joe Biden / »Če se ne cepite, boste ogrožali sebe in druge«

Predsednik ZDA ponovno pozval Američane k cepljenju proti covidu

Predsednik ZDA Joe Biden

Predsednik ZDA Joe Biden
© Jay Godwin | LBJ Library / Flickr

Predsednik ZDA Joe Biden je v torek pozval Američane, naj se cepijo proti covidu-19 tudi z zadnjim dopolnjenim poživitvenim odmerkom in napovedal, da bo večina novih smrti zaradi covida med tistimi, ki tega ne bodo storili.

"Skoraj vsako smrt zaradi covida je v ZDA mogoče preprečiti. Vsak, ki bo letos umrl zaradi covida, bo tisti, ki ne bo prejel zadnjega poživitvenega odmerka," je povedal Biden na novinarski konferenci z direktorji največjih ameriških verig lekarn, kot so Rite Aid, CVS in Walgreens.

Kongres je pozval, naj zagotovi dodatna sredstva za boj proti pandemiji, ki jih je zahtevala njegova vlada. Gre za nakupe cepiv, testov in zdravil.

"Skoraj vsako smrt zaradi covida je v ZDA mogoče preprečiti. Vsak, ki bo letos umrl zaradi covida, bo tisti, ki ne bo prejel zadnjega poživitvenega odmerka."

Joe Biden

S približevanjem zime se število okužb z novim koronavirusom spet krepi in Biden je opozoril na naraščanje števila hospitalizacij po Evropi. "Če se cepite, boste zaščiteni. Če se ne cepite, boste ogrožali sebe in druge," je dejal.

Biden se je dvakrat okužil z novim koronavirusom, čeprav je bil štirikrat cepljen. V torek se je cepil znova in to s tretjim poživitvenim odmerkom.

Z zadnjim posodobljenim odmerkom cepiva, ki je prirejeno za boj proti zadnjim različicam in podrazličicam koronavirusa omikron, se je doslej v ZDA cepilo le 20 milijonov ljudi.

xjEjv95NplE

QVgzxIlN3_M

q01hU1ES9K8

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.