STA

 |  Svet

Zračni napadi v Kijevu / »Zdaj je pomembno, da ostanemo v zakloniščih in na varnih mestih«

Ukrajinska vojska je ob napadih sporočila, da so sestrelili več brezpilotnih letalnikov iranske izdelave

Župan Kijeva Vitalij Kličko

Župan Kijeva Vitalij Kličko
© Wikimedia Commons

V središču ukrajinske prestolnice Kijev je bilo v zgodnjih jutranjih urah po besedah župana Vitalija Klička znova slišati eksplozije, oglasil se je tudi alarm, ki opozarja na zračne napade, poročajo tuje tiskovne agencije. Ukrajinska vojska je ob tem sporočila, da so sestrelili več brezpilotnih letalnikov iranske izdelave.

Kmalu po tem, ko se je davi oglasil alarm, je bilo v Kijevu slišati več glasnih eksplozij, poroča španska tiskovna agencija EFE. "Eksplozije v okrožju Ševčenkiv v prestolnici. Osnovne storitve še vedno delujejo," je na omrežju Telegram na kratko zapisal Kličko.

Vodja kijevske vojaške uprave Sergej Popko je po navedbah britanskega BBC sporočil, da so ukrajinske sile danes sestrelile 13 iranskih brezpilotnih letalnikov, guverner kijevske regije Oleksij Kuleba pa je ob tem dejal, da "sistemi zračne obrambe v regiji delujejo".

"V jutranjem napadu na Kijev sta bili poškodovani dve upravni stavbi, v bližji vasi Višnjeve pa je bila poškodovana hiša," je na Telegramu zapisal namestnik vodje urada ukrajinskega predsednika Kirilo Timošenko. Po navedbah reševalnih služb v napadih ni bilo žrtev.

"Zdaj je pomembno, da ostanemo v zakloniščih in na varnih mestih. Rusija nadaljuje svoj teror proti naši državi, vendar smo vsak dan močnejši," je dodal Kuleba.

6WxAlMqiPiw

NsJlAeDffJg

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.