Uredništvo

 |  Politika

»Obsedenost s spomeniki za družbo ne pomeni nič dobrega«

IZJAVA DNEVA

"Obsedenost s spomeniki za družbo ne pomeni nič dobrega. Ker vsaka odstranitev ali postavitev ni nič drugega kot torišče konfliktov. Da se lahko še enkrat oplaja politični diskurz razdruževanja. Naj bo vsem politikom enkrat že jasno eno: mi nismo prav nič razdeljeni. Mi kot posamezniki se nimamo kaj spraviti z drugimi, ker nismo nič skregani ali pa na drugih bregovih. Lahko drugače mislimo, kar pa je samo koristno. Če bi politika rada, da mislimo vsi enako, potem gremo tja, kjer smo z eno nogo nekajkrat že bili. V družbo enoumja. Družbo, ki si jo nekateri samooklicani osamosvojitelji tako želijo. Skratka v družbo, kjer velja le ena absolutna resnica. Resnica, ki jo postavljajo prav oni."

(Kolumnist Leon Magdalenc o tem, da je ideja o spomeniku osamosvojitvi začela svojo pot realizacije, saj vlada že išče prostor za umestitev tistega, za kar so se naši samooklicani osamosvojitelji zavzemali zadnja leta; via Dnevnik)

Spomenik revoluciji na Trgu republike

Spomenik revoluciji na Trgu republike
© Borut Krajnc

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.