STA

 |  Svet

Rusija in Ukrajina / Novi napadi z droni

Medtem ko je Ukrajina od začetka ruske invazije februarja lani redno tarča podobnih napadov, so ti v zadnjem obdobju vse pogostejši tudi na ozemlju Ruske federacije

Ruska zračna obramba je danes nad moskovsko regijo sestrelila tri ukrajinske brezpilotne letalnike, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Ukrajinsko vojaško letalstvo pa je pred tem potrdilo, da so ponoči uničili šest ruskih dronov nad regijo Hmeljnicki na zahodu države, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusko obrambno ministrstvo je za domnevni "teroristični napad" obtožilo "kijevski režim", pri tem pa so navedli, da ni bilo ranjenih.

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov je pred tem sporočil, da sta okoli 50 kilometrov jugozahodno od prestolnice padla dva drona. Po njegovih navedbah so bila tarča napada vojaška skladišča.

Da je zračna obramba ukrajinskih sil nad ozemljem Ukrajine znova sestrelila ruske drone iranske izdelave šahed, pa je danes prek Telegrama sporočilo ukrajinsko vojaško letalstvo.

Že noč pred tem so bili Kijev, mesti Lvov in Zaporožje ter regija Mikolajiv tarče silovitih zračnih napadov ruske vojske, pri čemer naj bi ukrajinske sile uspešno sestrelile 32 od skupno 35 izstreljenih kamikaze letalnikov.

Medtem ko je Ukrajina od začetka ruske invazije februarja lani redno tarča podobnih napadov, so ti v zadnjem obdobju vse pogostejši tudi na ozemlju Ruske federacije. Kijev sicer uradno nikoli ni prevzel odgovornosti za te napade.

UiuayOKDM9Y

K_yMX9eDUSA

Ywv_kw3Rb1g

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.