LV, STA

 |  Svet

Ukrajina prestregla nov ruski raketni napad

O žrtvah napadov nobena od strani ne poroča

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski
© Flickr

Ukrajina je sestrelila vseh 13 manevrirnih raket, s katerimi je ruska vojska ponoči ciljala vojaško letališče v regiji Hmeljnicki na zahodu države, je danes sporočilo ukrajinsko letalstvo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Zračna obramba pa je bila ponoči aktivna tudi nad rusko regijo Kursk, kjer naj bi sestrelila brezpilotni letalnik.

Po navedbah Ukrajine je rusko letalstvo raketni napad sprožilo iznad Kaspijskega jezera s pomočjo štirih bombnikov Tupoljev Tu-95.

Roman Starovojt, guverner Kurska, ki meji z ukrajinsko regijo Sumi, pa je v četrtek zvečer prek Telegrama sporočil, da je zračna obramba nad regionalno prestolnico sestrelila brezpilotni letalnik. Nekaj ur pozneje je delovala še proti eni neidentificirani tarči na nebu, na svoji spletni strani navaja ruska tiskovna agencija Tass.

O žrtvah napadov nobena od strani ne poroča.

Medtem ko je Ukrajina od začetka ruske invazije februarja lani redno tarča napadov z raketami in droni, so ti v zadnjem obdobju vse pogostejši tudi na ozemlju Rusije. Kijev sicer uradno nikoli ni prevzel odgovornosti za te napade.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.