LV, STA

 |  Svet

Dogajanje v Rusiji ni ustavilo bojevanja v Ukrajini

Prihaja do novih napadov

Sledovi vojne ob cestni povezavi Mikolajev – Herson

Sledovi vojne ob cestni povezavi Mikolajev – Herson
© Erik Valenčič

Ukrajinski reševalci so danes našli posmrtne ostanke še dveh oseb, ki sta umrli v sobotnem ruskem raketnem napadu na Kijev, je potrdil župan prestolnice Vitalij Kličko. Kljub napetemu dogajanju v Rusiji, iz Ukrajine tudi danes z obeh strani prihajajo poročila o novih napadih, poročajo tuje tiskovne agencije.

24-nadstropni blok v Kijevu, kjer še vedno poteka iskanje morebitnih žrtev, so zadeli ostanki sestreljene ruske rakete, so pojasnile ukrajinske oblasti.

V soboto, ko je v Rusiji potekal upor zasebne najemniške vojske Wagner, pa so tako ruske kot ukrajinske sile nadaljevale s svojimi operacijami v Ukrajini.

Med obstreljevanjem Hersona je tako umrl en moški, še ena ženska pa naj bi bila ujeta v ruševinah večstanovanjskega objekta, je zapisal vodja vojaške uprave Hersona Oleksander Prokudin.

Še pred tem bi naj v ruskem obstreljevanju življenje izgubil moški v Vugledarju v regiji Doneck, ponoči pa so izstrelki zadeli tudi predmestje Zaporožja, od koder ne poročajo o smrtnih žrtvah, navaja ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

Ravno Zaporožje je regija, kjer ukrajinska vojska najintenzivneje poskuša prebiti rusko obrambo v okviru trenutne protiofenzive. Da se je ta nadaljevala tudi v soboto, je danes potrdilo rusko obrambno ministrstvo, ki je sporočilo, da jih je nasprotna stran napadla desetkrat zgolj okoli mesta Bahmut v doneški regiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Guverner ruske obmejne regije Belgorod Vjačeslav Gladko pa je danes prek Telegrama sporočil, da je tamkajšnja zračna obramba sestrelila ukrajinski dron, na spletni strani poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.