STA

 |  Svet

Izraelska vojska begunsko taborišče označila za oporišče teroristov

Izraelska vojska je izvedla letalske napade na Dženin in bližnje begunsko taborišče na zasedenem Zahodnem bregu

Izraelska vojska je v okviru "obsežne protiteroristične operacije" danes izvedla zračne napade na Dženin in bližnje begunsko taborišče na severu zasedenega Zahodnega brega. Po navedbah palestinskih oblasti je bilo ubitih pet Palestincev, 27 pa ranjenih.

Izraelska vojska je v okviru operacije, katere tarča je bila "teroristična infrastruktura", izvedla napade z brezpilotnimi letalniki. Vojska je ob tem begunsko taborišče v Dženinu označila za oporišče teroristov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Tvitnila je tudi, da ne bodo samo opazovali, kako teroristi škodujejo civilistom, medtem ko uporabljajo taborišče v Dženinu za svoje skrivališče. Dodala je, da so napadli "skupni operacijski center" ene od skrajnih palestinskih skupin.

Po podatkih palestinskega ministrstva za zdravje je bilo ubitih pet Palestincev, 27 pa jih je bilo ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po navedbah palestinskih virov je izraelska vojska v okviru operacije kmalu po zračnih napadih vstopila v Dženin, kjer se je spopadla s palestinskimi skrajneži.

Po navedbah palestinskih oblasti je bilo ubitih pet Palestincev, 27 pa ranjenih.

Direktor palestinskega Rdečega polmeseca v Dženinu Mahmud al Sadi je za AFP povedal, da so izraelske sile bombardirale več hiš in predelov na območju Dženina ter da se vsepovsod dviguje dim.

Dženin, ki leži na severu zasedenega Zahodnega brega, in bližnje begunsko taborišče sta pogosto tarča napadov izraelske vojske, čeprav je območje teoretično pod nadzorom palestinskih oblasti pod vodstvom Mahmuda Abasa.

V zadnjih mesecih se je nasilje na območju okrepilo. Po uradnih podatkih, ki jih je pridobila AFP, je bilo v izraelsko-palestinskem nasilju od začetka leta ubitih najmanj 177 Palestincev in 25 Izraelcev ter Ukrajinec in Italijan.

3fMU2y6afcw

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.