STA

 |  Svet

Rusija / V Črnem morju uničila štiri ukrajinske vojaške čolne

Ti naj bi bili na poti proti obali polotoka Krim

Rusija je danes zatrdila, da je v Črnem morju uničila štiri ukrajinske vojaške čolne, ki so prevažali vojake. Ti naj bi bili na poti proti obali polotoka Krim. Še pred tem je ruska stran poročala, da je prav tako nad Črnim morjem odbila ukrajinski napad z brezpilotniki.

Kot je na Telegramu zapisalo rusko obrambno ministrstvo, je njihovo letalstvo uničilo štiri v ZDA izdelane hitre vojaške čolne tipa Willard Sea Force z vojaki ukrajinskih oboroženih sil. Potovali naj bi v smeri polotoka Tarkankut na zahodu Krima, ki si ga je leta 2014 priključila Rusija.

Podobno je Rusija že 30. avgusta navajala, da so njene sile uničile štiri ukrajinske vojaške čolne, ki naj bi prevažali do 50 vojakov v Črnem morju.

Je pa ruska stran davi poročala tudi o novem ukrajinskem napadu z brezpilotniki v bližini Krima. Njihova vojska naj bi jih uničila nad Črnim morjem, navedbe ruskega ministrstva za obrambo še povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Krim je tarča ukrajinskih napadov vse od začetka ruske agresije nad državo februarja lani, v zadnjem času pa so se ti še okrepili. Nazadnje je bil tarča v soboto, ko je Rusija po lastnih navedbah uničila tri drone, ki naj bi bili usmerjeni proti mostu, ki povezuje polotok z rusko celino.

Kijev je že večkrat napovedal, da namerava vrniti Krim pod svojo oblast. 24. avgusta je poročal, da so njegove sile v posebni operaciji in v znak obeležitve dneva neodvisnosti na zasedenem polotoku izobesile ukrajinsko zastavo.

7apggWUqdas

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.