Uredništvo

 |  Družba

»Tudi sama čutim, da je stanje slabše kot v t. i. totalitarni Jugoslaviji«

IZJAVA DNEVA

"Tudi sama čutim, da je stanje slabše kot v t. i. totalitarni Jugoslaviji. Imeli smo več svobode. Če drugega ne, smo bile takrat ženske lahko na plažah zgoraj brez. Zdaj smo postali neznansko puritanski, hkrati pa imaš na spletu vsem dostopno pornografijo, česar takrat nismo imeli – z izjemo kakšnih revij z malo bolj razgaljenimi fotografijami. Zdaj mladi ne znajo niti dvoriti niti seksati, se ljubiti, ker mislijo, da je to podobno tistemu, kar vidijo v porničih."

"Prej smo imeli bolj zdrav odnos do spolnosti in vsega drugega. Tudi do satire in kritike, kar je znal zelo dobro razložiti žal pokojni Sašo Hribar. Najhujša cenzura in napad na umetnike in umetnost, ki mora biti odsev, ogledalo družbe, se je po mojih izkušnjah zgodila pod točno določeno vlado, ki je ne bom imenovala. Pogrom nad umetniki se zgodi vedno pod totalitarno vlado."

(Igralka, pevka in TV voditeljica Lara Jankovič v intervjuju za Nedelo o tem, da v umetnosti, ki je kritična do oblasti, še nikoli ni bilo toliko cenzure)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.