Uredništvo

 |  Družba

»Pacek se v množici lahko skrije, a le dokler so tam še drugi smrduhi«

IZJAVA DNEVA

"Res je Slovenija majhna država, svet pa je velik in svetovni problemi še večji. Kakšen smisel ima torej, da se sploh ukvarjamo z njimi? Mar ne bi bilo bolje, da bi se potuhnili? Se pretvarjali, da s podnebjem ni nič narobe, in zrak onesnaževali kot do zdaj? Takšne skušnjave so velike predvsem pri boju proti podnebnim spremembam. Toda ta boj je podoben osebni higieni. Pacek se v množici lahko skrije, a le dokler so tam še drugi smrduhi. V družbi čistih pa se packa hitro zavoha, takšna pozornost pa nikomur ne koristi. Za povrhu pa je tudi lepše in bolj zdravo živeti z dobro higieno. Skušnjavi ne spremeniti nič se zato moramo upreti, ne nazadnje tudi zato, ker je prijetneje dihati čistejši zrak."

(Jure Stojan, partner ter direktor raziskav in razvoja na Inštitutu za strateške rešitve, v Delovi kolumni o tem, da smo kljub velikim besedam o varovanju narave slabši, kot ko je še veljalo načelo gospodarske rasti za vsako ceno)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.