Uredništvo

 |  Politika

Golob naj bi predsednico državnega zbora pozval k odstopu

Predsednika vlade in Gibanja Svoboda naj bi razburilo, da Urška Klakočar Zupančič, sicer tudi podpredsednica stranke, ni podprla razrešitve kmetijske ministrice Irene Šinko

Najvidnejša predstavnika Gibanja Svoboda: predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in predsednik vlade ter stranke Robert Golob

Najvidnejša predstavnika Gibanja Svoboda: predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in predsednik vlade ter stranke Robert Golob
© Gašper Lešnik

Po zanesljivih informacijah spletnega portala N1 je premier in predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob podpredsednico stranke Urško Klakočar Zupančič "ob robu burne razprave v poslanski skupini pozval k odstopu z mesta predsednice državnega zbora". Razburilo naj bi ga, da na glasovanju ni podprla razrešitve kmetijske ministrice Irene Šinko.

Tokratne seje stranke se je udeležil tudi premier in predsednik stranke Robert Golob. Po besedah virov portala N1 so imeli "dolgo in grozno razpravo" o aktualnem dogajanju, sprožil pa jo je eden od poslancev, ki je menil, da "podpredsednica stranke in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič prevečkrat ravna po svoje".

Nazadnje se je to zgodilo, ko je bila na glasovanju o razrešitvi ministrice za kmetijstvo Irene Šinko vzdržana in torej premierjevega predloga ni podprla. Dotični poslanec je zato po informacijah portala N1 menil, da bi morala odstopiti, naposled naj bi ob tej burni razpravi "enako pričakovanje izrazil tudi Robert Golob".

Po poročanju portala N1 so se poslanci sicer strinjali, da "soliranje morda res ni najboljše", naj bi se pa večina poslanske skupine vendarle "postavila na stran Urške Klakočar Zupančič in menila, da ne bi smela odstopiti". Zavedali naj bi se namreč, kaj bi takšen odhod pomenil za stranko, ki bi ji lahko "ponovno močno padla podpora". Ocenjevali naj bu tudi, da "takšen način obračunavanja z ljudmi ni dopusten". Klakočar Zupančič naj bi ob tem pozivu k odstopu zgolj odvrnila, da bo svojo odločitev še sporočila, še poroča spletni portal N1. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.