Uredništvo

 |  Politika

Je Slovenija obsojena na janšizem in antijanšizem?

IZJAVA DNEVA

"Poldrugo leto po prelomnih volitvah z množično udeležbo se razmere v slovenski politiki dramatično zaostrujejo. Medtem ko je spomin na grozečo zadnjo vlado pod okriljem SDS vse bolj oddaljen, vodilna parlamentarna stranka Gibanje Svoboda pospešeno izgublja zaupanje med ljudmi. Stranka zaradi burnih notranjih iger postaja vse bolj problematična akterka na domači politični sceni in stopa na pot samouničenja po vzoru predhodnic, ki so tik pred volitvami nastale od zgoraj navzdol, da bi premagale Janeza Janšo."

"Bolj ko Robert Golob paralizira politični prostor, bolj razočarani so državljani. To le utrjuje prepričanje, da se Slovenija neprestano vrti v začaranem krogu. Obsojena je na janšizem in antijanšizem, pri čemer nobeno od vplivnih gibanj nima niti vsebine niti integritete."

(Novinar Matej Grošelj v Večerovi kolumni o tem, da stranka Gibanje Svoboda zaradi burnih notranjih iger postaja vse bolj problematična akterka na domači politični sceni)

Robert Golob

Robert Golob, premier
© Gibanje Svoboda / YouTube

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.