Konec Evrope

Hipokrizija EU z našo državo vred. Rusofilija in antisemitizem. Živimo v norem svetu, kjer ljudem, ki se zavzemamo za mir in pravično sožitje vseh prebivalcev Planeta, lažno pripišejo vse negativno, kar jim pade na pamet. Ko se zavzemamo za prekinitev ukrajinsko ruske vojne, ali bolje, rusko ameriške vojne, kar naenkrat podpiramo Putina, čeprav smo obsodili njegovo »vojaško operacijo«. Ko se zavzemamo proti sankcijam za ruske umetnike, športnike in civilno prebivalstvo, postanemo Rusofili.

Ko obsojamo Hamasov napad na Izrael, kjer so umrli civilisti, in hkrati obsodimo nesorazmerno izraelsko maščevanje nad prebivalstvom Gaze - polovica je otrok -, ki vodi v genocid, smo »Hamasovci«. Po mnenju naših zagrizenih desničarjev, bi nas morali, teroriste, fotografirati ter fotografije poslati na ameriško ambasado. In ne zaradi vojn, ki divjajo v bližini domovine, ampak zaradi miroljubnega shoda dvignejo še stopnjo ogroženosti.

To je svet, kjer so bogataši, ljudje na visokih položajih, belokožci in njihovi begunci, ljudje krščanske in judovske vere več vredni od ostalih. Tudi morda Slovanov? In večvredni si vzamejo še to pravico, da manjvredne imenujejo živali. To je svet, kjer velja svetost življenja samo za ene, samo eni imajo pravico do svoje države, do svoje obrambe. To je svet hipokrizije, prikrojenih dejstev, laži, enostranske propagande in zatiranja drugega mnenja. Tudi z zaporom, ali še huje. To je svet, kjer so zaradi enakih dejanj eni zločinci, spravili bi jih pred haaško sodišče, drugim pa hitijo izražat neomajno podporo, ali pa napnejo vse sile, izrabijo vse zveza za en samcat foto-termin z njimi.

Rusko-ukrajinska vojna in palestinsko-izraelski konflikt imata veliko skupnega. Recimo, nepriznavanje zgodovine. Ne ruski in ne Hamasov napad ni bil izzvan, pravijo. Pretvarjajo se, kot da se Nato ni naselil na ruske meje in da ni upošteval ruskih opozoril. Pozabljajo, da je nezakonito ukrajinsko vodstvo, postavljeno iz ZDA, več let pobijalo rusko prebivalstvo v Donbasu, ki jim je vzelo osnovne človekove pravice, sporazum v Minsku pa je bil samo pretveza za oboroževanje. Zdi se mi, ne najdem besed, naravnost grozljivo je, da človek židovskih korenin, Volodimir Zelenski, slavi nacista Stepana Bandero, ki mu postavljajo spomenike in z neonacistično organizacijo Azov pobija Ruse, ki so Žide v 2. svetovni vojni osvobodili. Razočarana sem nad Angelo Merkel, ki je šele pred nedavnim priznala, da je z dobrim odnosom samo zavajala Putina.

Pozabljajo, tudi naši politiki, in še zlasti SDS z Janšo, da si Izrael že leta prisvaja palestinsko ozemlje, izvaja apartheid, pobija palestinsko prebivalstvo in ne upošteva niti OZN niti VS. Kako se je Cerar hvalil, ob tem, ko so preložili priznanje Palestine, da se v naši Soči rehabilitirajo palestinski otroci. Zdaj bo zanje postelj v Soči veliko premalo ali pa jih ne bodo potrebovali, ker bodo prej pred našimi očmi vse pobili.

Črno-belo slikanje in brezpogojna podpora Ukrajini. Tudi Tanje Fajon: Ukrajino bomo podpirali, dokler bo treba. Do kdaj? Dokler se bodo borili in umirali (Slovani) zaradi interesov ZDA? Ukrajinci pa na vse načine iščejo možnosti, kako  bi si zagotovili življenje in ne bi umirali v neenakovrednih spopadih. In neomajna podpora Izraelu? Holokavst ne more biti nobeno opravičilo za njihov načrtovani genocid, niti za izraelskega predsednika niti za Nemce zaradi njihovih občutkov krivde. Naša desnica v podpori prednjači - si bo JJ nadel kravato z Davidovo zvezdo in se šel še on rokovat v zahvalo za vse prisluškovalne naprave? Sedanje vodstvo pa vsaj doda o »upoštevanju mednarodnega prava« in si lajša vest z večjo humanitarno pomočjo.

Lažna propaganda. Za vse zločine so takoj krivi drugi. Rusi zaradi rakete, ki je ubila poljska civilista, uničenja Severnega toka …, masaker v bolnišnici pa so naredile palestinske rakete. Biden že ve.

V EU moramo biti do konca enotni in podpirati ameriško svetovno prevlado, ki jo izgubljajo, pa čeprav na naš račun. (Prebrala sem, da vojne ZDA na Bližnjem vzhodu za Netanjahuja poganjajo bogati ameriški Židje.) Se še spomnite besed Victorie Nuland Kagan, tudi sedanje državne podsekretarke v Bidnovi administraciji: »Fu*k the EU!« V teh besedah se skriva vsa resnica o odnosu do Evropejcev in posredno do vseh drugih.

Koliko nedolžnih ljudi bo še moralo umreti? Kdo je našim predstavnikom dal pooblastila, da sodelujemo v teh morijah? Ne sprejmem izgovorov, da je Slovenija majhna in da nimamo nobenega vpliva. Pravična in odločna stališča niso odvisna od velikosti države, ampak od pokončnosti, resnicoljubnosti in poštenosti ljudi. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.