Uredništvo

 |  Politika

»Javnost Putinu slepo verjame«

IZJAVA DNEVA

"71-letni Putin bo prihodnje leto že petič šel na predsedniške volitve. Kot kažejo te fantomske uradne ankete, ‒ za tem je pač mašinerija, ki temelji na dosedanjih administrativnih izkušnjah ‒, naj bi ga podpiralo 80 odstotkov prebivalcev."

"Javnost ve kaj in kdo je Putin, ampak mu slepo verjamejo, zaupajo mu, da je samo on v bistvu porok za rešitev in to je tisto, kar sva na začetku govorila o tem zapletenem psihogramu ruske družbe. Vojna Putina ni odnesla, vojna je Putina na nek način celo okrepila, politično okrepila. Putin je že leta 2012 kot eno svojih poglavitnih nalog razglasil ponovno združitev postsovjetskega prostranstva in iz tega izhaja, da v bistvu ta del sveta je brez Ukrajine za Kremelj nepopoln in Rusija brez Ukrajine ni več geopolitični dejavnik na evropskem delu stare celine. Putinu, ki je Rusijo s temi ustavnimi fintami pravzaprav popeljal v monarhijo, se ne mudi, v bistvu se pripravlja na volitve, Kremelj čaka na ruski establišment, čaka tudi na ameriške volitve."

(Nekdanji dopisnik iz Rusije Miha Lampreht o tem, da se je na začetku vojne zdelo, da bi se lahko zamajala Putinova oblast; via MMC RTV Slovenija)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.