Uredništvo

 |  Družba

Nika Kovač / »Slovenija ni naredila dovolj«

IZJAVA DNEVA

"Poznam kar nekaj ljudi iz Gaze, spremljala sem, kaj se jim dogaja, v nekem trenutku so se mnogi med njimi nehali javljati, pogovarjala sem se s tistimi, ki jim je iz Gaze uspelo pobegniti ... To, kar gledamo danes, ni nič drugega kot ogromna katastrofa. Odziv nanjo pa je na žalost nekaj simptomatičnega. Nekatere države so bile nasilje v Gazi resda sposobne obsoditi, a še vedno niso pripravljene potegniti jasnih potez, ki bi to katastrofo lahko končale. V trenutkih, ko nedolžni ljudje umirajo, ko se pred nami dogaja teptanje neke skupine ljudi, je treba storiti vse, da se to ustavi. A tega ne naredimo. Ne, tudi Slovenija ni naredila dovolj. Čas je, da od lepih besed o solidarnosti preidemo h konkretnim dejanjem."

(Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec, za Mladino o tem, da so bile nekatere države nasilje v Gazi resda sposobne obsoditi, a še vedno niso pripravljene potegniti jasnih potez)

PETICIJO ZA TRAJNO KONČANJE IZRAELSKIH NAPADOV NA GAZO LAHKO PODPIŠETE NA TEM SPLETNEM MESTU >>

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.