STA

 |  Svet

Tanja Fajon / »Edino jamstvo za varnost Izraelcev je palestinska država«

Slovenska zunanja ministrica opozarja, da je to to, kar se dogaja v Gazi, test za našo kolektivno humanost

Edino jamstvo za varnost Izraelcev je palestinska država, je zunanja ministrica Tanja Fajon povedala na današnjem zasedanju zunanjih ministrov, na katerem se jim je pridružil tudi vodja izraelske diplomacije Izrael Kac.

To, kar se dogaja v Gazi, je po njenih besedah test za našo kolektivno humanost. Izraelskega ministra je v razpravi pozvala, naj naredijo vse za ustavitev morije v Gazi.

"Kar se dogaja v Gazi, je test za našo kolektivno humanost. Izraelskega ministra sem v razpravi pozvala, naj naredijo vse za ustavitev morije v Gazi. To je kršenje mednarodnega humanitarnega prava in prava človekovih pravic. Zato sem pozvala, da je nujno takojšnje premirje in pa zelo resen, verodostojen pogovor, kako naprej z mirovnim načrtom, mirovno konferenco, ki bo zagotovila tako varnost Izraelcev kot Palestincev z rešitvijo dveh držav."

Tanja Fajon,
slovenska zunanja ministrica

Poudarila je, da je nujno takojšnje premirje in pa zelo resen, verodostojen pogovor, kako naprej z mirovnim načrtom, mirovno konferenco, ki bo zagotovila tako varnost Izraelcev kot Palestincev z rešitvijo dveh držav.

Fajon je zagotovila, da je vlada glede napadov jemenskih hutijev na tovorne ladje v Rdečem morju v stiku z Luko Koper, kjer pa zaenkrat nimajo težav. Dogajanje spremljajo, je še povedala.

PETICIJO ZA TRAJNO KONČANJE IZRAELSKIH NAPADOV NA GAZO LAHKO PODPIŠETE NA TEM SPLETNEM MESTU >>

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.