Uredništvo

 |  Politika

»Vladi Janeza Janše ni uspelo ukiniti Protikorupcijske komisije, zato so vsem znižali plače«

IZJAVA DNEVA

“Zamenjevanje javno – zasebno je po tridesetih letih še vedno problem, mogoče zato, ker so isti ljudje, ki vodijo državo, še danes na tem političnem prizorišču. Prvi vladi Janeza Janše ni uspelo ukiniti Komisije, zato so znižali plače vsem trem funkcionarjem. Tako je ostalo do danes. Vsakokratna vlada se je strinjala, da to ni prav, ampak tega nikoli niso popravili. Očitno jim to koristi. Instituti, kot so preprečevanje nasprotja interesov, prijava premoženja in podobno, bodo ostali, tudi če ukinejo KPK. To so le prazne besede, s katerimi bombardirajo svoje volilce. Pri diskreditiranju organa pozabljajo, da uničujejo pravno državo.”

(Robert Šumi, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), v intervjuju za oddajo Ob osmih na Radiu Slovenija, o tem, da vladajoča struktura in poslanci še vedno niso ozaveščeni, kaj je njihova dolžnost po zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije)

Janez Janša

Janez Janša, nekdanji predsednik vlade in vodja SDS
© Luka Dakskobler

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.