Uredništvo

 |  Družba

So bili Nemci pod Hitlerjem res zadrgnjeni?

Heteroseksualni pripadniki "čiste rase" so lahko polno uživali v spolni svobodi

V članku z naslovom Lahko – če ste Arijci, ki ga lahko v celoti preberete v posebni številki Mladine POŽELENJE, novinar Andreas Wasserman piše o tem, da pogosto slišimo, da so bili Nemci pod Hitlerjem zadrgnjeni, v resnici pa so heteroseksualni pripadniki "čiste rase" lahko polno uživali v spolni svobodi.

"Prepričanje, da je spolno življenje pod kljukastim križem narekovala represivna seksualna morala, je vztrajalo več desetletij. Nekoliko se je prilagodilo zaradi naključnih odkritij domnevno divjih spolnih praks vidnejših nacistov. Te zgodbice so se začele hitreje širiti med ljudmi od osemdesetih let dalje, ko so glavni zgodovinar ZDF Guido Knopp in njegovi somišljeniki začeli bulvarizirati nemški fašizem," piše Andreas Wasserman.

"Prepričanje, da je spolno življenje pod kljukastim križem narekovala represivna seksualna morala, je vztrajalo več desetletij. Nekoliko se je prilagodilo zaradi naključnih odkritij domnevno divjih spolnih praks vidnejših nacistov."

"Vendar so to seveda smeli početi le tisti Nemci, ki so bili heteroseksualno usmerjeni, svetlolasi, modrooki in severnjaškega videza – ali pa so vsaj lahko dokazali arijsko poreklo. Tiste, ki niso ustrezali nacionalsocialističnim merilom, so načrtno razčlovečili in jih oropali tudi vsakršne spolnosti. Mednje so sodili Judje, Romi, temnopolti, ljudje z Downovim sindromom in epilepsijo, osebe z duševnimi boleznimi, homoseksualci in transseksualci," še poudari Wasserman.

VEČ V POSEBNI ŠTEVILKI POŽELENJE, KI JO NAJDETE TUDI V NAŠI SPLETNI TRGOVINI >>

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.