Uredništvo

 |  Družba

Laibach / »Edino Taylor Swift bi z lahkoto premagala Trumpa«

IZJAVA DNEVA

"Prav gotovo tudi glasba (in film in knjiga, teater, umetnost ...) danes nima istega oziroma enakega naboja, kot je to bilo v 50. letih, v kontrakulturnih 60. letih ali v alternativnih 80. letih letih, ampak poglejte po drugi strani samo potencialno moč, ki jo na svojih plečih trenutno nosi Taylor Swift, ki še zdaleč ni tako apolitična in enodimenzionalna, kot na videz deluje. Če bi se na primer odločila, da kandidira za predsednico ZDA, bi verjetno lahko edino ona z lahkoto premagala Trumpa – in radikalno spremenila zgodovino za vedno."

"Tudi mnogi drugi glasbeni ustvarjalci na trgu v resnici niso popolnoma nemočni, pa ne govorimo samo o največjih, temveč tudi o vseh tistih manjših, ki vztrajno plemenitijo socialno tkivo družbenih omrežij s svojo vsebino, zato tudi ti v enakem smislu nosijo določeno odgovornost. Seveda pa je – kot povsod drugje – tudi na glasbenem trgu veliko banalnosti in plevja, ki ne dela drugega kot škodo, ponekod kar precej škode. Naše delovanje po drugi strani ni omejeno samo na glasbo, prisotni smo še v drugih medijih, kar pomeni, da lahko razvijamo svojo strategijo tudi na širši fronti, kar s pridom izkoriščamo."

(Skupina Laibach v intervjuju za Večer o tem, ali ima glasba še vedno politični potencial)

Taylor Swift

Taylor Swift
© cykocurt / Flickr

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.