Luka Volk

 |  Mladina 9  |  Družba

Slovenija : Izrael

Košarkarsko tekmo med Slovenijo in Izraelom so spremljali protesti

Igralec in nekdanji poslanec Franci Kek se je, oblečen v barve palestinske zastave, med tekmo v znak protesta ulegel na igrišče

Igralec in nekdanji poslanec Franci Kek se je, oblečen v barve palestinske zastave, med tekmo v znak protesta ulegel na igrišče
© Željko Stevanić/IFP

Kljub pozivom, naj Košarkarska zveza Slovenije tekmo odpove, je bila v nedeljo v koprski športni dvorani Bonifika tekma med slovensko in izraelsko košarkarsko reprezentanco. Policija je dogodek označila za tveganega, zato je bilo okoli dvorane videti do zob oboroženo policijo in vozila s tehnologijo za snemanje in fotografiranje dogajanja, nebo nad dvorano pa je preletaval helikopter. Previdnost je bila odveč, pred dvorano se je zbralo nekaj deset protestnikov iz Slovenije in sosednje Italije, ki so mirno opozarjali na genocid nad Palestinci, skupina protestnikov pa se je udeležila tudi same tekme, pri čemer so protestniki, poostrenemu nadzoru navkljub, na tribunah razgrnili več transparentov v podporo Palestini in palestinskih zastav.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.