Urša Matos

 |  Mladina 34

Človek za vse režime

Nepremičnine Dimitrija Rupla in kako je do njih prišel

Nova obmorska hiša Dimitrija Rupla v naselju Dobrava v občini Izola, za katero je žena gospoda ministra odštela dobrih 30 milijonov SIT. Posest je velika 3000 kvadratnih metrov.

Nova obmorska hiša Dimitrija Rupla v naselju Dobrava v občini Izola, za katero je žena gospoda ministra odštela dobrih 30 milijonov SIT. Posest je velika 3000 kvadratnih metrov.
© Denis Sarkić

Sodeč po podatkih, ki jih je dr. Dimitrij Rupel v začetku julija letos skupaj z drugimi ministri v Janševi vladi sporočil javnosti, naj bi se njegovo premoženje končalo pri dveh stanovanjih. Pa to drži? Ne povsem. Skupaj s soprogo Marjetico Rudolf Rupel sta namreč leta 2002 prodala vrstno hišo v Luciji in si namesto tega kupila staro istrsko hišo v naselju Dobrava v občini Izola, iz katere je čudovit razgled na Strunjanski zaliv, soline in piransko cerkev. Za hišo in skoraj tri tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče naj bi bila odštela dobrih 30 milijonov tolarjev. Uradno je lastnica posesti Marjetica, toda na vhodnih vratih ni mogoče zgrešiti Dimitrijevega imena. Pred radovednimi očmi javnosti sta se zakonca zavarovala tako, da sta na začetek kolovozne poti, ki vodi do hiše, postavila prometni znak, ki prepoveduje vožnjo motornih vozil in hojo pešcev. Ker prometni znak stoji ob poti, ki je del parcele v zasebni lasti, za njegovo postavitev nista potrebovala dovoljenja občine Izola, so nam pa na Direkciji RS za ceste povedali, da se primerov, ko bi kdo kar sam postavil takšen znak, ne spomnijo. Domačine sicer bolj kot prometni znak moti, da so zadnje mesece, odkar zakonca Rupel pospešeno prenavljata hišo, deležni posebne pozornosti lokalne policije. Na sicer precej miren hrib se skoraj vsak dan pripelje uniformirani policist na motorju, pred časom pa naj bi bili policisti celo hodili po hišah in popisovali domačine.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: