Urša Matos

 |  Mladina 51  |  Politika

Petrinova vrača udarec

Sporna naj ne bi bila le delitev nepovratnih sredstev v času gospodarske ministrice Tee Petrin, ampak tudi v mandatu njenega naslednika Jožeta Zagožna

Nisem kriva: Tea Petrin, predprejšnja in sedanja ministrica

Nisem kriva: Tea Petrin, predprejšnja in sedanja ministrica
© Denis Sarkić

Nekdanja in sedanja gospodarska ministrica Tea Petrin ima za seboj nekaj napornih dni. Najprej je pred preiskovalno sodnico nastopila kot priča v zadevi Šuštar. Pretekli teden pa se je odločila še za uvedbo centralizacije v gospodarskem resorju, in sicer tako, da naj bi po novem vse informacije iz hiše prihajale izključno z njeno odobritvijo. V kratkem naj bi tudi zmanjšala število zaposlenih. Ohranila naj bi predvsem ljudi z ministrstva za ekonomske odnose, kjer bo v prihodnje tudi sedež združenih gospodarskih resorjev, medtem ko naj bi precejšen del ostalega osebja, še zlasti osebja z gospodarskega ministrstva, odpustila. Na seznamu tistih, ki se te dni tresejo za službe, je tudi dosedanja predstavnica gospodarskega ministrstva za stike z javnostjo Vera Vogrinčič. Petrinovi naj bi šla v nos, ker naj bi ob izbruhu afere preveč odkrito komunicirala z novinarji. Kljub očitno napornim obveznostim pa si je Petrinova pretekli ponedeljek vzela tudi pol ure časa za televizijski intervju, v katerem naj bi javnosti pojasnila svojo vlogo pri sporni delitvi 712,5 milijona tolarjev nepovratnih sredstev za prestrukturiranje podjetij.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: