Borut Mekina

 |  Mladina 29  |  Politika

Preobrat: Türk pridobiva

Javnomnenjska anketa kaže, da bi se v drugi krog predsedniške tekme najverjetneje uvrstila Danilo Türk in Lojze Peterle

Danilo Türk

Danilo Türk
© Borut Peterlin

Odločitev Socialnih demokratov in društva Zares, da za predsedniško kandidaturo podprejo Danila Türka, je naredila svoje: Türku se je javnomnenjska podpora glede na naše zadnje merjenje javnega mnenja pred dvema tednoma krepko dvignila. Če bi bile predsedniške volitve ta teden, bi sicer največ odstotkov v prvem krogu pobral kandidat združene desnice Lojze Peterle (NSi), ki bi ga, tako kot pred štirinajstimi dnevi, podprlo približno 36 odstotkov volilcev. Enako velja za Zmaga Jelinčiča (SNS), ki je še zmeraj na sedmih odstotkih. Do spremembe pa je prišlo pri kandidatu levice. Z dokončnim odstopom Iva Vajgla so se glasovi prenesli na Türka. V prvem krogu bi tako Türk dobil 27,8 odstotka glasov, medtem ko bi Mitja Gaspari, ki se je za vstop v tekmo dokončno odločil šele pred nekdaj dnevi, dobil 16,5 odstotka.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.