N'toko

N'toko

 |  Mladina 31  |  Žive meje

Komentar / Kratka zgodovina neodstranljivega zamaška

Plastika

Verjetno se večina prebivalstva Slovenije spominja, s kakšnim začudenjem smo gledali plastenke z vodo, ko so se prvič pojavile na trgovinskih policah. Zakaj bi kdo kupoval vodo v plastični flaši, ko pa prihaja sveža in hladna iz pipe zastonj? Vso zgodovino nam je uspelo ostati hidrirani z uporabo kozarcev, steklenic in čutar, zakaj bi spremenili navado? Pa vendar je bizarna iznajdba vztrajala, podjetja so jo agresivno tržila (»Zala, tvoja druga pipa!«), pijače v plastenkah so zasedale čedalje več prostora v trgovinah, naselile so se v hladilnike na delovnih mestih, ponujali so nam jih na poslovnih in športnih prireditvah … Tako smo postopoma sprejeli še en košček ameriškega načina življenja – neekonomičen, umazan in drag način hidracije, ki za firme ustvarja dobičke, kjer prej niso obstajali. Ne samo da smo ponotranjili to potratno navado, ampak brez nje ne znamo več živeti – z nedavno raziskavo so ugotovili, da 15 odstotkov vprašanih pije vodo izključno iz plastenk.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.