N'toko

N'toko

 |  Mladina 43  |  Žive meje

Komentar / Razdružena desnica

Slovenska desnica ostaja dolgočasen resničnostni šov, ki temelji na karizmi enega samega igralca, preostali nasprotniki pa se ne znajo niti pošteno skregati

Po mesecih afer, škandalov in petelinjih bojev v levoliberalnem bloku smo letos končno dočakali tudi razprtije na desnici. Navadili smo se že na to, da so Levica, Svoboda in SD v nenehnem medsebojnem spopadu in da se katerikoli funkcionar lahko znajde v nemilosti, za desnico pa je veljal stereotip o notranji disciplini – da so desni aparatčiki vedno postrojeni in usklajeni glede vsake poteze. Zato smo tudi težko sprocesirali odhod Anžeta Logarja in druščine iz SDS. Prevladujoč odziv javnosti je bil, da je vse to zrežiral Janša, da Logar ni zares odšel, ampak se je samo pretvoril v elektoralnega podtaknjenca, ki bo Janši pomagal sestaviti vlado. Tudi ko smo brali Janševe strupene napade na Logarjev politični projekt (ni kaj, treba mu je čestitati za izvirno izpeljanko »LAŽ – Lista Anžeta Logarja«), nismo zares verjeli, da so se možakarji razšli. Podobno tudi nismo verjeli v javno obračunavanje SDS z Novo Slovenijo. Če se desnica razceplja, je to zgolj zato, da bi se lahko sestavila na novo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.