|  Ekonomija

Arhar poziva zainteresirane k nakupu Mercatorjevih delnic

Predsednik uprave Unicredit Banke Slovenija France Arhar je glede njihovega 8,01-odstotnega deleža v družbi Mercator, ki so ga pridobili z zasegom delnic, poudaril, da niso investicijska banka in da je ta delež naprodaj. "Kdor je zainteresiran za Mercator, naj pride k nam. Smo zainteresirani za prodajo," je dejal.

"Unicredit Banka Slovenija ni investicijska banka," je Arhar povedal ob robu današnje novinarske konference, na kateri so predstavili lanske rezultate banke. Dodal je, da so v primeru Mercatorja igrali konstruktivno vlogo za vlado, ki jih je pozvala, naj sodelujejo. "In smo sodelovali," je spomnil.

Po njegovih besedah Unicredit Banka Slovenija ni noben strateški partner. "Mi smo samo in želimo biti dober bankir in s premoženjem, s katerim razpolagamo v tej obliki, doseči najboljši rezultat. Tisto, kar smo naredili letos v povezavi z Mercatorjem je popolnoma transparentno in skladno z našo poslovno politiko," je poudaril.

Kot je še povzel, so zato januarja zahtevali izredno skupščino in izredno revizijo Mercatorja, o čemer bo skupščina Mercatorja odločala v petek. "Zahteve, ki smo jih dali, se nam zdijo logične. Ne zdi pa se nam logično, da je v pri tako veliki korporaciji, kot je Mercator, v nadzornem svetu več predstavnikov zaposlenih kot kapitala," je ocenil. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.