MLADINA Trgovina

Marjan Horvat

14. 7. 2017  |  Mladina 28  |  Politika

Fašistična plaža

Lastniku gre demokracija na bruhanje

Posmehljiv napis ob vhodu v WC-je

Posmehljiv napis ob vhodu v WC-je

Italijanski časnik La Repubblica je v nedeljski prilogi objavil obsežen prispevek o obmorskem letovišču Punta Canna v bližini Chioggie južno od Benetk, prežetem s fašistično ikonografijo in poveličevanjem Mussolinija. Napis pri vhodu goste opozori, da morajo v letovišču spoštovati »red, strogost in disciplino ter čistočo«, saj »ta pravila v državi, ki jo obvladujejo institucionalni in mali roparji, manjkajo«. Na parkirišču se obiskovalci seznanijo s tem, da vstopajo na »antidemokratično, fašistično območje« (Zona antidemocratica e a regime).

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Peter Petrovčič, Mladina

    Fašistična plaža

    V 28. številki Mladine smo v članku z naslovom Fašistična plaža napak zapisali, da je italijanski premier Matteo Renzi. Italijanski premier je seveda Paolo Gentiloni. Za napako se vsem prizadetim opravičujemo.  Več