MLADINA Trgovina

Naomi Klein, protiglobalistka

Naomi Klein o srečanju G 20, Donaldu Trumpu, globalizaciji, liberalizmu in prihajajoči krizi

Naomi Klein

Naomi Klein
© Profimedia

Naomi Klein v svetovnem protiglobalističnem gibanju velja za najnaprednejšo. V zadnji knjigi No Is Not Enough (Ne ni dovolj) preboj Donalda Trumpa v Belo hišo opisuje kot zmago zasebnih gospodarskih interesov pred skrbjo za splošno blaginjo. Trumpova vlada naj bi državo s strategijo privatiziranja, dereguliranja in zniževanja davkov potiskala naravnost v novo krizo. Kleinova živi v Torontu.

Gospa Klein, Donald Trump je na položaju slabega pol leta in ni zaznati sledi umirjanja. Predsednik Združenih držav Amerike ostaja vzkipljiv in egomanski in skoraj vsak dan po Twitterju širi nove tirade. Ste se medtem že navadili na ta neprekinjeni ogenj?

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.