MLADINA Trgovina

Borut Mekina

13. 4. 2018  |  Mladina 15  |  Ekonomija

Prodajte, prodajte, prodajte

Že skorajda ideološko – zaslepljeno stališče komisije EU: Za vse težave v Sloveniji naj bi bilo krivo državno lastništvo NLB, zato jo moramo takoj prodati

V primežu Evropske komisije: Ministrica za finance Mateja Vraničar Erman

V primežu Evropske komisije: Ministrica za finance Mateja Vraničar Erman
© Borut Krajnc

Največji življenjski – »vitalni« – problem NLB naj bi bilo njeno državno lastništvo. Šele če bi Slovenija banko prodala, jo privatizirala, naj bi jo to »revitaliziralo«. Sprememba lastništva banke NLB, je zapisala evropska komisija v pismu Sloveniji, ki ga je ta teden objavila v uradnem listu EU, naj bi banko usmerila »– na vseh njenih nivojih – do obnašanja, ki bi bilo osredotočeno k maksimiranju njene vrednosti, tako da banka ne bi sledila kratkoročnim ali dolgoročnim političnim ciljem«, so zapisali. Privatizacija NLB naj bi bila nujna celo zaradi »moralnega hazarda«, so naštevali uradniki evropske komisije.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.