Staš Zgonik

 |  Mladina 47  |  Ekonomija

Top flop: Slovenijatransport

Cestni prevoz blaga v Evropski uniji je bil leta 2008 v primerjavi z letom 2007 manjši za 1,8 odstotka. Strm padec se je zgodil predvsem proti koncu lanskega leta in se je nadaljeval tudi v začetku letošnjega leta. Skupni padec prevoza gre povečini na račun starih članic EU, v večini novih so zabeležili rast. Sloveniji pa je, kot priznavajo pristojni, promet ušel izpod nadzora. Porast med letoma 2007 in 2008 je bil največji v vsej EU, to pa je tudi eden glavnih razlogov, da naša država ne bo zmožna izpolniti zavez o zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov iz Kjotskega protokola brez dokupovanja emisijskih pravic. S 13,7 milijarde opravljenih tonskih kilometrov leta 2007 smo v letu 2008 skočili na 16,3 milijarde tonskih kilometrov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.