Urša Marn  |  foto: arhiv Uroša Ahčana

 |  Mladina 21  |  Družba  |  Intervju

Uroš Ahčan, kirurg

Predsednik države Borut Pahor kot po tekočem traku sprejema virtualne gorske zdravnike in druge zvezdnike, ne opazi pa, da bi si njegovo pozornost bistveno bolj zaslužili realni junaki, denimo ekipa onkologov in plastičnih kirurgov iz UKC Ljubljana, ki je pod vodstvom kirurga prof. dr. Uroša Ahčana prva na svetu po najsodobnejši metodi izvedla rekonstrukcijo dojke s 3D-modelom in se s tem zapisala v zgodovino svetovne medicine. Dr. Ahčan je predstojnik kliničnega oddelka za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline na UKC Ljubljana ter redni profesor na katedri za kirurgijo Medicinske fakultete v Ljubljani.

Uroš Ahčan si ne more predstavljati, da bi opravljal poklic politika, na primer ministra za zdravje. »Moje poslanstvo je v operacijski dvorani, tam so strast, adrenalin, solze in smeh, tam ima vsak gib svoj pomen.«

Uroš Ahčan si ne more predstavljati, da bi opravljal poklic politika, na primer ministra za zdravje. »Moje poslanstvo je v operacijski dvorani, tam so strast, adrenalin, solze in smeh, tam ima vsak gib svoj pomen.«

Kaj je narobe z državo, v kateri virtualnega zdravnika, igralca Hansa Sigla iz nadaljevanke Gorski zdravnik, pričaka šest tisoč ljudi in celo predsednik države, realni junaki, tu mislim na vrhunske slovenske zdravnike, pa ste praviloma spregledani?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.