MLADINA Trgovina

Staš Zgonik  |  foto: Borut Krajnc

16. 6. 2017  |  Mladina 24  |  Družba  |  Intervju

Dr. Dorijan Keržan, direktor Nacionalnega forenzičnega laboratorija

Fasada nove stavbe Nacionalnega forenzičnega laboratorija na Vodovodni ulici v Ljubljani je zasnovana tako, da preprečuje radovedne poglede z ulice skozi okna. V notranjosti sodobno opremljenega ter z visoko ograjo in številnimi kamerami zavarovanega poslopja je namreč kaj videti: od zbirke zaseženega ponarejenega denarja, zbirke vlomljenih ključavnic in zbirke orožja za balistične preiskave do na primer laboratorija za analizo prepovedanih drog, v katerem, kot pove naš sogovornik, »vedno smrdi po travi«. »Smrdelo« je tudi ob našem obisku.

Dorijan Keržan je na domovanje forenzikov, ki so ga zgradili za tri milijone manj od načrtovanega zneska, izjemno ponosen. Kot pravi, jim ga lahko zavida večina evropskih držav.

Direktor z vsemi pooblastili je že dobro leto dni, a doslej še ni privolil v intervju za katerega od večjih slovenskih medijev. »Nisem naklonjen pretiranemu pojavljanju v medijih. Smo izrazito strokovna služba in pogosto javno nastopanje bi se lahko hitro napačno interpretiralo.«

Kaj bo po tem intervjuju ostalo za mano v vaši pisarni?

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.