Uredništvo

 |  Kultura

»Nismo v vzporednih svetovih, kjer ne vemo, kaj drug počne«

IZJAVA DNEVA

"Naš prostor ni obremenjen samo s pomanjkanjem finančnih virov, ampak tudi s preštevilčno produkcijo. Zelo smiselno bi bilo, da tam, kjer se le lahko, vsebinsko povezujemo in stopimo skupaj, da podpremo skupne vsebine. Na ta način se vzpostavi druga solidarnostna mreža med nami, ker smo si zaradi vsebin, ki jih skupaj gojimo in za katere nam je mar, bližje. Nismo v vzporednih svetovih, kjer ne vemo, kaj drug počne. To je treba nasloviti na odločevalce, ki razpolagajo s sredstvi – vsak se boji, da bo izgubil finančna sredstva, če vstopa v tovrstne koprodukcije. Bolj sistematično moramo negovati te odnose s politično in vsebinsko intenco, da tudi na ta način ustavimo neznosno hiperprodukcijo in tekmovalne odnose, ker živimo v neoliberalnem kapitalističnem režimu."

(Direktorica zavoda Maska Alja Lobnik o tem, da so se nevladne organizacije spremenile v organizacije za generiranje delovnih razmer; v intervjuju za MMC RTV Slovenija)

Alja Lobnik

Alja Lobnik
© Nada Žgank

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.