Uredništvo

 |  Kultura

»Založništvo je vselej tudi politično. Že sam izdelek – knjiga – je političen.«

IZJAVA DNEVA

"Slovenski projekt zame ni trajal pet dni, ampak najmanj tri ali štiri leta – in za vse nas bo še trajal. S slovensko ekipo smo se pogovarjali o številnih projektih, ki si jih še želimo izpeljati skupaj. Seveda so bile zapletene tako priprave kot izvedba, za obe strani je bila situacija zahtevna, toda rezultat je bil izvrsten. Zdi se, da je bilo vse skupaj načrtovano, orkestrirano, kajti vse je sovpadlo – problematika otvoritvenega govora Slavoja Žižka in podelitev nagrade za mir Salmanu Rushdieju. Poudarjala sta isto, a z drugimi besedami: na eni strani filozof, na drugi pisatelj."

"Založništvo je vselej tudi politično, ne moreš ga osamiti. Gre za komercialni, kulturni in politični vidik. Kajti že sam izdelek – knjiga – je političen. In lahko gre za filozofa, lahko gre za pisatelja, tudi pesnica Miljana Cunta, ena od slavnostnih govork, je politična. "

(Direktor frankfurtskega knjižnega sejma Juergen Boos o tem, ali je bilo častno gostovanje Slovenije na frankfurtskem sejmu uspešno; v intervjuju za Delo)

Juergen Boos

Juergen Boos
© Martin Kraft / Wikimedia Commons

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.