|  Mladina 3  |  Kultura

revolver

Izlivom lahko noč in srečno - Po skoraj dveh letih se s 1. programa Radia Slovenija poslavlja edina resna izobraževalna oddaja o spolnosti Izlivi, ki sta jo vodila Mitja Blažič in Liana Buršič, lotevala pa sta se različnih, pogosto tudi kontroverznih tem s področja spolnosti in medsebojnih odnosov. Darja Groznik, odgovorna urednica 1. programa, je ob novici o ukinitvi oddaje povedala, da je bila odločitev o umiku usklajena z direktorjem Miho Lamprehtom in verificirana na radijskem kolegiju. Oddaja je bila umaknjena, ker naj bi se vsebinsko izčrpala, izčrpal pa naj bi se tudi seznam strokovnjakov, ki se ukvarjajo s tem področjem. Groznikova je še dodala, da z umikom oddaje Izlivi ne umikajo teh vsebin z njihovega programa.

Metalska Noč čarovnic - V četrtek, 27. januarja, bodo v Kinu Šiška nažigali revitalizirani Helloween, izumitelji nemškega melodičnega speed metala, ki že od leta 1984 slovijo kot ena izmed najuspešnejših evropskih metalskih skupin s kultnim statusom. Pri promociji zadnjega albuma z naslovom 7 Sinners se jim bodo pridružili trdoživi finski power metal simfoniki Stratovarius, ki na odrih prav tako vztrajajo že 27. leto, ter švedski žanrsko ustrezen podmladek Avatar.

Piran-Pirano-Trst-Trieste
- Film Piran-Pirano režiserja in scenarista Gorana Vojnovića se je uvrstil v tekmovalni program mednarodnega filmskega festivala Alpe Adria Cinema - Trieste Film Festival. Film bo prikazan 24. januarja, festival pa poteka do 20. do 26. januarja.

Turistovanje
- 22. januarja bo v Festivalni dvorani v Ljubljani potekalo veliko praznovanje ob 30-letnici legendarne Diskoteke Turist, ki je svoja vrata odprla 5. junija 1980, aprila 1994 pa je prenehala z delovanjem. V Turistu so uspevali tudi tematski večeri, na začetku četrtki z Draganom Buličem, proti koncu osemdesetih pa so vzklili Mladinini večeri, na katerih so se izmenjavali Andrej Ilc, Primož Pečovnik in Mitja Vrhovnik Smrekar; v devetdesetih so se ti večeri preimenovali v Studio Ljubljana in Studio City. Na tokratni prireditvi bodo nastopili: DJ Andrej Kokalj-Koki, DJ Tomaž Pezdirc in posebna gosta DJ Pero (Peter Pleser) in Adriano Roj. Potekala bo tudi modna revija mladih slovenskih oblikovalk in oblikovalcev X Fashion X s kreacijami na temo osemdesetih.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.