|  Mladina 8  |  Kultura

revolver

Drugo treskanje - Založba Radia Študent pripravlja Tresk #2 ali Obračun glasbe in založništva, ki bo 3. in 4. marca v ljubljanski Kino Šiška pripeljal glasbene založbe, debate, bolšji sejem in zlasti obilo glasbe (Nova deViator, Errorist, Amper-O-Mat, DJ Borka, Zmajev rep, Incurabili, Grrizli Madams, ZircuS, Deca Debilane, Malik + Čompe in Noctiferia). Žirija bo med lani izdanimi ploščami izbrala najboljše oblikovano naslovko, iskala pa bo tudi najboljšo koncertno fotografijo in najboljši letak.

Koncerti, koncerti - Da se je tehno glasbi uspelo vrniti na pota stare slave, bo danes (25. februarja) v ljubljanskem klubu K4 dokazoval cenjen producent in Berghainov rezident Rene Pawlowitz alias Shed, ki je s svojimi svežimi, izvirnimi idejami in nezgrešljivim avtorskim pečatom prevetril aktualne klubske trende. Med bližnjimi dogodki velja izpostaviti tudi nastop ameriškega hip-hop dua M.O.P. (Mash Out Posse), ki bo 9. marca v ljubljanski Cvetličarni. 2. aprila pa bo Ljubljano spet obiskal francoski pevec španskih korenin Manu Chao, ki tokrat vabi v Halo Tivoli.

Vintage Vikend - Ljubljani se obeta tudi Vintage Vikend, projekt štirih modnih navdušenk, ki želijo k nam pripeljati v svetu že uveljavljen koncept nakupovanja rabljenih oblačil - a ne le oblačil iz druge roke, pač pa tudi starih dizajnerskih kosov. Tovrstna oblačila so ponekod na tujem izredno priljubljena, saj imajo ne glede na to, ali so kupljena ali najdena v babičini skrinji, svojo zgodbo. Vintage Vikend poiščite med 2. in 5. marcem v trgovini Gvant (Hala 3, BTC City), podrobnosti pa na www.vintagevikend.com.

Punce, slatkiši in stripi
- Od 18. februarja do 29. maja je v dunajski Albertini na ogled razstava kalifornijskega pop art umetnika Mela Ramosa z naslovom Girls, Candies & Comics. Predstavljenih je 100 del iz različnih obdobij njegovega ustvarjanja. Poudarek je sicer na njegovih slavnih risbah 50. in 60. let, na katerih prevladujejo stripovski junaki in junakinje ter dekleta s posterjev, pa tudi kalifornijska pokrajina iz 80. let prejšnjega stoletja.

Lov na večernico - Časopisna hiša Večer je objavila razpis za večernico 2010, nagrado za najboljše slovensko otroško in mladinsko literarno delo, ki jo bodo tokrat podelili že petnajstič. Razpis se konča 31. marca, žirija pa bo nato najboljšemu delu podelila nagrado v znesku 3000 evrov. Lani je večernica pripadla Bini Štampe Žmavc oziroma njeni knjigi Cesar in roža.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.