MLADINA Trgovina

Marcel Štefančič jr.

12. 1. 2018  |  Mladina 2  |  Kultura  |  Film

Madame

Madame, 2017, Amanda Sthers

proti

Pepelka.

Anne (Toni Collette) in Bob (Harvey Keitel), bogata, snobovska, brezdelna ameriška zakonca, ki sta videti tako, kot da sta padla iz kake farse Woodyja Allena, najameta pariško palačo, v kateri priredita jet-set večerjo, ki je videti tako, kot da je padla iz Butca na večerji, a ko Anne ugotovi, da se je bo udeležilo 13 povabljencev, naglo ukrepa, saj je 13 nesrečna številka – Marii (Rossy de Palma), svoji ponižni služkinji, španski priseljenki, naroči, naj prevzame vlogo skrivnostne, molčeče, aristokratske Španke, toda Maria se v to vlogo tako dobro vživi, da postane glavna atrakcija te večerje.

Gospodarici ukrade šov. Še več: vanjo se zatrapa britanski bogataš. Obstajajo hujše reči od številke 13 in sesanja, ki je videti kot novi pilates – služkinje, ki se prelevijo v gospodarice. A ne pričakujte preveč: razredni boj je v tejle vljudni pepelkasti farsi le izvedeni instrument kulturnega boja.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.