Izak Košir

 |  Mladina 47  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov na spletu

Ivo Dimchev

Ivo Dimchev
© YouTube

CoFestival: Ivo Dimchev, Dice

21/11 ob 21. uri

CoFestival bo na platformi Dice ponudil spletni koncert hipnotičnega bolgarskega performerja Iva Dimcheva. Ta s svojimi spolno ambivalentnimi in negotovimi figurami ustvarja depo telesnih prezenc, ki nikoli ne preidejo na raven razvidne ali določljive identitete. Prav tako specifičen pa je tudi njegov enigmatični vokal. Dimchev je pravzaprav večdisciplinarni umetnik, saj ni umetniškega medija, ki ga ne bi uporabil, instrumentaliziral, obvladal ali spreobrnil, deluje namreč na področju plesa, gledališča, performansa, glasbe, risbe, fotografije, literature in filma.

Labirint, www.sng-ng.si

20/11

Od 20. novembra bo na spletni strani SNG Nova Gorica na ogled plesna predstava Labirint koreografov Michala Rynie in Nastje Bremec Rynia, ki se poglablja v simbol labirinta, znanega že iz grške mitologije. Spletno mesto novogoriškega gledališča bo v naslednjih dneh ponudilo tudi druge predstave, denimo Za blagor vseh ljudi (od 22. novembra) in Pogovori, samogovori (od 24. novembra).

Raquel André: Zbirka gledalcev, Facebook

21/11 ob 17. uri

Na evropski dan gledalcev bo 15 gledalcev iz 15 držav spregovorilo, kako jih je zaznamovalo in spremenilo neko umetniško delo ali umetnost. Vsak bo imel na voljo pet minut, poslušalci pa lahko pogovore komentirate in delite svoje izkušnje. Projekt portugalske umetnice Raquel André, ki v vsakem mestu zbira nova pričevanja ter z njihovo pomočjo ustvarja predstave, performanse, konference, knjige, razstave in svoj lastni arhiv minljivega, si lahko ogledate na platformi collectionofspectators.com in Facebooku Plesnega teatra Ljubljana.

Ljubo doma, www. hisaotrok.si

21/11 od 10. do 18. ure

Hiša otrok in umetnosti na svoji spletni strani vsako soboto med 10. in 18. uro ponuja novo lutkovno predstavo. Videoposnetki so na voljo pod imenom Premiere na daljavo, naslednja na sporedu je Ljubo doma po knjigi pisateljice Maše Ogrizek in ilustratorke Tanje Komadina.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.