Izak Košir

 |  Mladina 29  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Film pod zvezdami

Film pod zvezdami
© Nada Žgank

Film pod zvezdami, Ljubljanski grad, Ljubljana

Do 05/08 ob 21.30

Na Ljubljanskem gradu bo do 5. avgusta letni kino Film pod zvezdami. Projekcije bodo vsak večer ob 21.30. Če bo tisti dan dež ali slaba vremenska napoved, dogodek na prostem odpade, nadomestna projekcija pa bo naslednji dan ob 21. uri v Kinodvoru. Ob odpovedi predpremiere ali premiere bosta v Kinodvoru dve nadomestni projekciji. Med drugim bo v četrtek, 27. julija, predvajana kriminalna drama Anatomija padca, delo režiserke Justine Trietz, ki je bilo na letošnjem Cannesu ovenčano z zlato palmo. V torek, 25. julija, bo premiera italijanskega filma Nostalgija, ki ga podpisuje neapeljski režiser Mario Martone, z Berlinala pa prihaja korejska romantična drama Pretekla življenja, ki bo predpremierno predvajana v sredo, 2. avgusta. Celoten spored je na voljo na spletnih straneh Kinodvora in Ljubljanskega gradu. Za vstopnico za posamezen film boste odšteli od 6 do 7 evrov.

»In memoriam prof. Peter Hafner«, različne lokacije po Gorenjskem

27/07 — 04/08

Štirinajsti glasbeni festival, ki je posvečen spominu na pokojnega profesorja Hafnerja, bo zasedel različna prizorišča na Gorenjskem, od Kranja prek Škofje Loke do Železnikov. Ob domačih nastopajočih, med katerimi izstopajo denimo balans, Slowmotion Livestream in freekind., bo festival gostil kar nekaj mednarodnih bendov, od ruske krautrock zasedbe Gnoomes prek ameriškega dream pop dvojca Still Corners do srbskih rap velikanov Smoke Mardeljana in Ajs Nigrutina. Cena festivalske vstopnice se giblje med 60 in 70 evrov.

RotorMotor & Maja Panini, Gala Hala, Metelkova, Ljubljana

22/07 ob 20.uri

RotorMotor tokrat gosti didžejko Majo Panini, ki bo na vrtu Gala Hale s selekcijo house in disko ritmov za miganje obiskovalk in obiskovalcev skrbela do polnoči, nato pa se zabava seli v notranjost kluba, kjer bo z maratonskim setom postregel dvojec gostiteljev. Za vstopnice boste do 23. ure odšteli 10 evrov, kasneje 12.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.